Alanya

Alanya

Alanya: weer, klimaat en andere informatie

Alanya is een populaire badplaats gelegen aan de zogenaamde Turkse Rivièra. Dankzij het ruime aanbod aan hotels, appartementen en het drukke nachtleven is Alanya één van de drukst bezochte steden van Turkije. Ben je op zoek naar informatie over het klimaat en het weer in Alanya? Dan ben je aan het goede adres.

Klimaat Alanya

Alanya kent zowel een gematigd mediterraan klimaat als een warm mediterraan klimaat. Dat betekent dat je hier warme zomers en zachte winters mag verwachten. Met een gemiddelde jaartemperatuur van zo’n 24 graden valt dat ook niet te verbazen. Desondanks valt er in Alanya wel iets meer regen dan je zou verwachten bij een typisch mediterraan klimaat. Ook al blijft het er 263 dagen per jaar droog, toch valt er op jaarbasis zo’n 734 mm regen.

Klimaat in januari, februari en maart

Tijdens de eerste drie maanden van het jaar liggen de minimale temperaturen in Alanya op 12 graden met maxima van 18 graden. Het mag dus gezegd worden dat het klimaat gedurende deze periode ontzettend stabiel is. Gemiddeld genomen valt er doorheen deze maanden 13 dagen neerslag en mag je rekenen op zowat 400 mm regen in totaal. Gemiddeld genomen ligt de luchtvochtigheid op 59% en is er een UV-index van 6. De beste reistijd voor Alanya is eigenlijk van februari tot november. Gedurende heel deze periode ben je zeker van zon en quasi geen neerslag.

Klimaat in april, mei en juni

In april stijgen de maxima naar 21 graden om in juni 29 graden te bereiken. Ook de minimumtemperaturen stijgen gevoelige van 17 graden in april tot 24 gradn in juni. Neerslag is er nauwelijks meer met slechts 5 regendagen per maand en in totaal 60 mm regen.

Klimaat in juli, augustus en september

In hartje zomer liggen de minima op 28 graden en de maxima op 35 graden. Neerslag valt enkel te verwachten eind september en dan nog zeer minimaal met slechts 20 mm regen.

Klimaat in oktober, november en december

Tussen oktober en december zakt de temperatuur van 27 graden in oktober tot 18 graden in december. Tegelijkertijd komt er steeds meer neerslag en komt de winter om de hoek kijken.

Andere informatie Alanya

Tussen Alanya en Nederland is er een tijdsverschil van 1 uur. Dat betekent dat het in Alanya altijd 1 uur later is dan in Nederland. De vliegtijd richting deze Turkse badstad bedraagt ongeveer 4 uur en 20 minuten voor een afstand van zowat 2800 kilometer. Een vakantie richting Alanya is perfect veilig en er is dan ook een positief reisadvies. Het is een bestemming die uitermate geschikt is voor het hele gezin en waar er ook tal van activiteiten voor kinderen georganiseerd worden. Speciale inentingen zijn niet nodig, maar het is wel zo dat er voor Turkije een visum nodig is.

Ter plekke betaal je met de Turkse lira (1 Turkse lira is 15 cent). Een handige tip voor toeristen is om op voorhand even na te gaan of je jouw bankpas kunt gebruiken. Bij de meeste banken moet je deze speciaal deblokkeren voor gebruik buiten Europa.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *