Dubai

Klimaat en weer in Dubai

Dubai staat bekend om het mooie en vooral warme weer. Dubai ligt dan wel aan de kust op een schiereiland, maar het ligt ook in het midden van de woestijn. Door dat woestijnklimaat is het er het hele jaar warm, in de zomer wordt het er vaak zelfs zeer heet. Gemiddeld is het in Dubai zo’n 30 graden.

Klimaat en temperatuur in Dubai in januari, februari en maart

In januari, februari en maart liggen de temperaturen in Dubai relatief laag vergeleken met de zomerse temperaturen. In deze maanden is de maximum temperatuur gemiddeld 26 graden, met een minimum van gemiddeld 15 graden. In ons land zouden dat zomerse temperaturen zijn, in Dubai zijn deze temperaturen echter winters!

Klimaat en temperatuur in Dubai in april, mei en juni

De lentemaanden in Dubai zijn al meteen aanzienlijk warmer. Zoals het kwik hier snel kan stijgen, gebeurt dat daar ook. Gemiddeld is het er in april, mei en juni al 33 tot 39 graden warm. De minimum temperatuur is dan ook al behoorlijk opgelopen naar gemiddeld 23 graden.

Klimaat en temperatuur in Dubai in juli, augustus en september

In de zomermaanden kan de temperatuur zo hoog oplopen dat het ondraaglijk wordt. Met een gemiddelde maximum temperatuur van 40 graden, met uitschieters naar wel 50 of zelfs 60 graden. De minimum temperatuur is ook zeer hoog met een gemiddelde van 28 graden. De meeste mensen blijven het grootste deel van de dag binnen met airconditioning, om de verzengende hitte van buiten te vermijden.

Klimaat en temperatuur in Dubai in oktober, november en december

De ergste hitte is na september wel voorbij. In oktober ligt de maximum temperatuur nog op 35 graden, terwijl dat in november al gedaald is naar 31 graden en in december naar 26 graden. De minimum temperaturen zijn ook aanzienlijk lager met 23 graden in oktober, en 15 tot 18 graden in november en december. Wat zonuren betreft zit je deze maanden ook nog steeds goed, want die liggen zelfs in de herfst en winter rond de 8 á 9 uur per dag.

De beste reistijd voor een vakantie naar Dubai

Het is duidelijk dat de zomer niet de beste tijd is om op vakantie te gaan naar Dubai. De kans is groot dat je dan het grootste deel van je vakantie doorbrengt in je hotelkamer, of in elk geval binnen. Al met al zijn de maanden oktober tot en met april de beste tijd van het jaar om op vakantie te gaan. Vanaf mei stijgt het kwik al gauw tot grote hoogte en de temperatuur van het zeewater stijgt gestaag mee, waardoor een duik in de zee in de heetste maanden ook weinig verkoelend zal zijn.

Hoeveel regen valt er in Dubai en wat is de luchtvochtigheid?

Het woestijnklimaat staat bekend als zeer droog, echter valt er soms ook wat regen in Dubai. Dit gebeurt niet vaak, en als het regent is het niet veel. Een regenseizoen kennen ze in Dubai niet echt, maar als er regen valt, dan valt die meestal in de maanden oktober tot en met april. De luchtvochtigheid is altijd behoorlijk hoog in Dubai. In de winter is deze op zijn hoogst, en in mei op zijn laagst. In de zomer kan de luchtvochtigheid in combinatie met de enorme hitte zeer benauwend zijn.

Wat is het tijdsverschil met Dubai?

Het tijdsverschil met Dubai is in de zomertijd 2 uur, het is daar dan 2 uur later. In de wintertijd komt daar een uur bij dus dan wordt het verschil 3 uur.

Hoe lang is het vliegen naar Dubai?

Een vlucht naar Dubai duurt zo’n 6 uur vanaf Schiphol. Voor de terugvlucht moet je rekening houden met een duur van 7 uur, omdat je dan vaak te maken hebt met tegenwind.

Veiligheid in Dubai en reisadvies

De ligging van Dubai is niet zo gunstig, het wordt namelijk omringd door buurlanden die in oorlog verkeren. Daarom heeft Dubai een verhoogde terrorismedreiging. Zorg dan ook dat je altijd alert blijft, zeker op drukke plaatsen. Ook wordt het afgeraden om een boottocht naar Abu Musa en Tunb te maken. Als vrouw is het verstandig om je aan bepaalde kledingvoorschriften en regels te houden.

Het prijsniveau van Dubai

Dubai staat bekend om haar enorme luxe, wat vaak een duur prijskaartje heeft. Toch kan je hier ook met een minder groot budget op vakantie. Veel bezienswaardigheden zijn gratis en er zijn hotels in verschillende prijsklassen. Je betaald er met de dirham. Al met al ligt het prijsniveau niet zo hoog als je zou denken, het is afhankelijk van de reiskeuzes die je maakt.

Heb je inentingen nodig?

Als je naar Dubai gaat, wordt aangeraden om je te laten vaccineren voor hepatitis A en DTP. Persoonsgebonden wordt er ook wel eens geadviseerd om ook een hepatitis B vaccinatie te nemen. Vaccinatie tegen de mazelen is ook nodig, gezien er een verhoogd risico op mazelen is in Dubai. Let verder op met muggen, deze brengen ziektes over, bescherm jezelf dus goed.

Op vakantie met jonge kinderen

Dubai is geschikt om op vakantie te gaan met jonge kinderen. Er zijn veel kindvriendelijke hotels en genoeg dingen te doen. Ook is de temperatuur in de herfst en wintermaanden goed vertoeven met kinderen.

Tips

Ga je op vakantie naar Dubai? Ga dan de Burj Khalifa van 828 meter hoog eens bewonderen, of ga naar palm island, een groot kunstmatig eiland in de vorm van een palm. Er zijn ook waterparken waar je plezier en verkoeling kan zoeken. Vergeet ook de Dubai Mall niet te bezoeken, je kan hier eindeloos shoppen en leuke dingen doen. Je kan er zelfs haaien voeren! Je kan ook het oude Dubai gaan bekijken, het is vrij goedkoop en je ziet daar hoe Dubai er uit zag voor het grote geld de stad uitbouwde tot wat het nu is.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *