Fortaleza

Fortaleza

Wat voor soort klimaat en temperaturen heeft Fortaleza? (algemeen)

Fortaleza ligt vlak onder de evenaar en heeft daarom vrijwel het hele jaar een constante temperatuur. Deze loopt gedurende de dag op tot ongeveer 31° en daalt in de nacht naar ongeveer 23°. Alleen in de maanden augustus, september en oktober is het overdag gemiddeld wat heter in deze toeristische kuststad. De nabijheid van de zee zorgt voor een vrij aangename luchtvochtigheid en gevoelstemperatuur. In Fortaleza regent het relatief weinig. Zelfs in het “regenseizoen” dat van november tot maart loopt, valt er meestal niet meer dan 100 mm neerslag per maand.

Wat voor klimaat en temperatuur heeft Fortaleza in januari, februari en maart?

Januari, februari en maart zijn officieel de regenmaanden van Fortaleza. Er kan haast elke dag een bui vallen. Maar zowel de intensiteit als het volume van de neerslag zijn doorgaans vrij mild. De regen zal je er zeker niet van weerhouden om naar het strand te gaan en uitstapjes te maken. Over het algemeen komt en gaat een bui binnen enkele minuten tot een uur.

Wat voor klimaat en temperatuur heeft Fortaleza in april, mei en juni?

In april kan het gemiddeld nog om de ene dag regenen, maar in mei en juni is het haast elke dag droog in Fortaleza. In deze maanden blijft de temperatuur nog op het standaard niveau (oplopend tot maximaal 31°), waardoor je elk uur van de dag eropuit kunt trekken.

Wat voor klimaat en temperatuur heeft Fortaleza in juli, augustus en september?

Juli, augustus en september zijn ideale maanden voor reizigers die van super droog weer houden. In een hele maand valt er gemiddeld maar 2 tot 3 mm regen. Vanwege de droogte wordt het wel wat heter in deze periode. Met name in de vroege middaguren kan de temperatuur tot 35° oplopen. Dankzij de zeewind is de gevoelstemperatuur enkele graden lager langs de kust (stranden, promenades, etc.). Een accommodatie met airconditioning is in deze maanden een must.

Wat voor klimaat en temperatuur heeft Fortaleza in oktober, november en december?

In oktober is het nog vrij warm in Fortaleza met dagtemperaturen tot 35°, maar valt er ook geregeld een verkoelende regenbui. In de maand november daalt de temperatuur terug naar het standaard niveau van +/- 31°. November en december zijn officieel ook de eerste maanden van het regenseizoen. Er is vrijwel dagelijks een korte of wat langere regenbui. Maar ook hier geldt dat de neerslag meestal weinig volume heeft en absoluut geen spelbreker voor je vakantie zal zijn.

Wat is de beste reistijd om naar Fortaleza op vakantie te gaan?

Vanwege het stabiele klimaat is Fortaleza in principe het hele jaar door een prima vakantiebestemming. Indien je speciaal voor de zon op reis gaat, kun je deze kuststad met uitgestrekte stranden het beste in de periode mei tot september bezoeken. Voor surfers zijn de maanden augustus tot november ideaal, omdat de wind dan het krachtigste is. Wil je ook graag de lokale folklore beleven, dan is de carnavalsperiode een mooie tijd voor een vakantie. Zoals in alle Braziliaanse steden wordt dit feest ook in Fortaleza zeer uitbundig gevierd. Afhankelijk van de kalender gebeurt dit in februari of maart.

Wat is het tijdsverschil met Fortaleza?

Fortaleza ligt op -3 GMT (UTC). Het tijdsverschil met Nederland is -5 uur gedurende onze zomertijd en -4 uur gedurende onze wintertijd.

Hoe lang is het vliegen naar Fortaleza?

Vanuit Schiphol duurt een rechtstreekse vlucht naar Fortaleza (luchthaven Pinto Martins) ongeveer 9 ½ uur.

Is het veilig in Fortaleza wat is het reisadvies?

Voor Fortaleza geeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken een positief reisadvies met de code geel (hetzelfde als voor alle Braziliaanse steden). Dit betekent dat er geen specifiek veiligheidsrisico is, maar dat je wel op je hoede moet zijn voor criminaliteit. Draag dus geen opvallende sieraden en houdt je mobiele telefoon, fototoestel en andere waardevolle spullen in de gaten.

Wat is het prijsniveau van Fortaleza?

In Fortaleza zul je nagenoeg overal in de lokale munteenheid moeten afrekenen. Bij banken en cambio’s kun je Euro’s makkelijk omzetten naar reais, tegen de internationaal geldende wisselkoers. Je kunt ook simpelweg pinnen tegen een iets minder voordelige koers. Buiten eten (restaurants, eethuisjes en straatstandjes) is in Fortaleza een stuk goedkoper dan in Nederland, maar niet zo spotgoedkoop als in pure ontwikkelingslanden. De meeste uitgaansgelegenheden (bars, clubs, etc.) hanteren ook prijzen die voor Nederlandse bezoekers schappelijk zijn. Taxi’s kunnen best prijzig zijn, vooral in de avonduren. Overdag kun je gebruik maken van het goedkopere openbaar vervoer (bussen), welke verrassend goed geregeld is. In de winkelcentrums en bij straatventers worden lokaal geproduceerde producten, zoals kleding, schoeisel, lederen spullen, handicraft en souverniers tegen redelijke prijzen aangeboden.

Heb ik speciale inentingen nodig als ik op vakantie ga naar Fortaleza?

Voor Foraleza/Brazilië zijn er geen vaccinaties verplicht. Het wordt wel aanbevolen om inentingen te nemen tegen DTP (difterie, tetanus en polio), hepatitis A (besmettelijke geelzucht) en gele koorts. Bij langer verblijf (3 maanden +) kun je ook vaccinaties tegen hepatitis B, rabiës en tuberculose overwegen.

Is Fortaleza geschikt om met een baby en of jonge kinderen op vakantie te gaan?

Fortaleza is een prima gezinsbestemming. Vrijwel alle grotere hotels bieden familiekamers (kamers met tussendeur) en additionele voorzieningen voor baby’s en jonge kinderen. Veel van de stranden lopen langzaam af in de zee en de golven zijn niet hoog. Het Fortaleza Beach Park is het grootste entertainment- en vrijetijdscomplex van Brazilië. Naast een enorm waterpark herbergt het tropische speeltuinen, restaurants, winkels en hotels.

Tips en weetjes voor een vakantie naar Fortaleza

  • Deze Zuid-Amerikaanse stad is oorspronkelijk gesticht door Nederlanders als Fort Schoonenborch.
  • De stad heeft nu ongeveer 2,4 miljoen inwoners en ontvangt elk jaar meer dan 1 miljoen bezoekers uit het buitenland. Fortaleza is ook voor Braziliaanse toeristen een populaire bestemming.
  • In totaal heeft Fortaleza meer dan 25 kilometer zandstrand waar je kunt genieten van de zon en de warme Atlantische oceaan (gemiddelde zeetemperatuur is 27°).
  • Fortaleza heeft een veelzijdig nachtleven. Nabij de stranden zijn er veel bars, clubs en Danceterias (danszalen) die veel jongeren trekken. De feesten starten in de vooravond en gaan tot de vroege ochtenduren door.
  • Seafood is een specialiteit van Fortaleza. De regio is een groot exporteur van kreeften. In de restaurants kun je tegen een redelijke prijs diverse op kreeft gebaseerde gerechten bestellen.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *