Hurghada

Hurghada

Klimaat en weer in Hurghada

Hurghada is een Egyptische badplaats aan de Rode Zee. De badplaats is één van de meest geliefde toeristische trekpleisters van Egypte. Hurghada is echt een plek waar mensen naartoe gaan om van zon, zee en strand te genieten, want meer is er in de nabije omgeving ook niet te doen. Van oorsprong is het een woestijngebied. Maar met het aantrekken van toeristen, is Hurghada verandert in een oase vol met hotels en resorts. In Hurghada heerst dan ook een warm woestijnklimaat en de gemiddelde jaartemperatuur is 31° Celsius. Zoals gebruikelijk in de woestijn valt er nagenoeg geen regen. De zomers zijn heet en ook de winters zijn in Hurghada warm. Dit is de reden dat Hurghada een ideale plek is voor een strandvakantie.

Klimaat en weer per seizoen

Winter (januari, februari en maart)

Het jaar start in januari met een lekkere behaaglijke gemiddelde temperatuur van 22° Celsius. Dit zijn al ideale temperaturen voor een mooie strandvakantie waarbij je geen last zult hebben van extreme hitte. In februari stijgt de gemiddelde temperatuur al naar 24° Celsius en in maart zijn de temperaturen al 26° Celsius. Met een gemiddelde van 18° Celsius zijn ook de winterse nachten al behoorlijk warm. In januari kan een beetje neerslag vallen, maar gemiddeld zal het hooguit één dag een beetje regenen. De kans hierop is niet groot.

Voorjaar / Lente (april, mei en juni)

Reken niet op gematigde temperaturen in het voorjaar. De gebruikelijk lentetemperaturen zijn hier voor de winter bedoeld. In april wordt al de 30° Celsius gehaald. De maand mei is het nog warmer met gemiddeld 33° Celsius en in juni worden zeer tropische waarden bereikt van gemiddeld 36° Celsius. Ook de nachten zijn in het voorjaar zeer warm met 23° Celsius en de kans op neerslag is nagenoeg nihil. Wil je al voor de zomerdrukte naar Hurghada, dan zul je betreffende het weer geen spijt krijgen als je je reis in het voorjaar boekt.

Zomer (juli, augustus en september)

Wil je echt op en top van de zomer genieten, dan moet je in het hoogseizoen naar Hurghada reizen. In juli en augustus bereikt de temperatuur gemiddeld 38° Celsius en in september 37° Celsius. Maar veel vaker zullen de temperaturen ruim boven de 40 graden uitkomen. ‘s Nachts kun je er ook gewoon in je korte broek op uit, want de gemiddelde minimumtemperatuur is 28° Celsius. In de zomermaanden valt er geen druppel regen, dus je hebt elke dag garantie op zon en warme temperaturen. De zomermaanden zijn ook de maanden dat het toeristenseizoen losbarst in Hurghada.

Najaar / Herfst (oktober, november en december)

De maand oktober is nog steeds een zeer zomerse maand met ruim 33° Celsius. In november duikt de temperatuur onder de 30 graden, maar nog steeds is het met gemiddeld 28° zomers te noemen. De overgang naar de winter in december is ook warm met 24° Celsius. Zijn de nachttemperaturen in oktober en november nog zomers met gemiddeld 24° Celsius, in december mag je ‘s avonds met 18° Celsius wel een trui meenemen. Vooral december is er een kans op een beetje regen, maar dan nog is dit niet veel.

Neerslag in Hurghada

Omdat er een woestijnklimaat in Hurghada heerst zal er in het hele gebied nauwelijks regen vallen en kent Hurghada geen regenseizoen. Jaarlijks valt er gemiddeld zo’n 18 millimeter regen, waarvan 10 millimeter in december en januari. Wil je dus zekerheid dat je tijdens je vakantie geen druppel regen zult zien? Dan moet je een vakantie naar Hurghada boeken. Gemiddeld gezien is het 356 dagen per jaar droog. Door de droge woestijnlucht heerst er een luchtvochtigheid van tussen de 40% en 46%. De droge lucht kan van invloed zijn op je huid, dus smeer je goed in met een crème.

Wat is de beste reistijd voor Hurghada?

Er is in Hurghada niet een bepaalde periode dat extra geschikt om naartoe te reizen. Het gehele jaar zijn de temperaturen ruim boven de 20 graden en tijdens de meeste maanden zelfs boven de 30 graden. Houdt je niet zo heel erg van hitte, maar wil je wel volop van zon genieten? Boek je vakantie naar Hurgada dan in de wintermaanden. Ondanks dat het niet zo heel heet is, kun je uitstekend de dagen op het strand doorbrengen. Zelfs het water van de Rode Zee is in de winter al boven de 20 graden.

Veiligheid in Hurghada

Er gelden in heel Egypte en dus ook in Hurghada bijzondere veiligheidsrisico’s. Het is verstandig om voor vertrek altijd het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken door te nemen. Normaliter geldt voor de omgeving van de Rode Zee het laagste veiligheidsrisico en kun je hier zonder problemen naartoe reizen. Er gelden geen verplichte inentingen voor je reis naar Hurghada, maar er worden wel vaccinaties aangeraden, zoals DTP, hepatitis A en eventueel tegen mazelen. Dit zijn de gebruikelijk inentingen die de meeste mensen in Nederland wel gehad hebben.

Met jonge kinderen naar Hurghada

Het hoeft geen probleem zijn om met jonge kinderen naar Hurghada te reizen. De hotels en resorts zijn hier ook op gericht. Vanwege het warme weer, vooral in de zomer, is het aan te raden om de kinderen wel goed in de gaten te houden, veel te laten drinken en voldoende in te smeren met zonnebrandcrème. Laat kinderen ook zoveel mogelijk in schaduwrijke plekken spelen.

Reizen naar Hurghada

De meeste toeristen zullen landen op de luchthaven van Hurghada. De gemiddelde reistijd naar Hurghada is 5 uur. Online moet je voordien een visum aanvragen die je moet uitprinten en met je paspoort moet meenemen. In de zomertijd is er geen tijdsverschil met Nederland en België, in de winter is het in Hurghada 1 uur later.

Prijsniveau in Hurghada

De Egyptische valuta is de Egyptische pond. De prijzen in Hurghada liggen beduidend lager dan in Nederland, al zullen de prijzen tijdens het hoogseizoen wat omhoog gaan. Gemiddeld kost een driesterrenhotel € 20,- per nacht en voor € 15,- kun je al uitgebreid dineren in een restaurant en van een driegangenmenu genieten. Ook boodschappen in de supermarkt in Hurghada zullen soms meer dan de helft goedkoper zijn in vergelijking met Nederland.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *