Malediven

Malediven

Klimaat Malediven

De Malediven bestaat uit ruim 1100 kleine eilandjes. De eilandengroep kent een tropisch klimaat, waarbij de maximum en minimum temperatuur altijd rond dezelfde graden schommelen. Overdag liggen de temperaturen rond de 30 graden en in de nacht koelt het af naar ongeveer 25 graden. Er zijn twee seizoenen, het droge seizoen en het natte seizoen. Het droge seizoen begint half december en eindigt half april. Per maand zijn er ongeveer vijf tot tien dagen dat er regen valt. In het natte seizoen, vanaf eind april tot begin december, valt er gemiddeld per maand 200 mm regen. Het aantal dagen dat het regent ligt tussen de tien en vijftien dagen. Ondanks dat er meer regen valt, zijn er nog volop periodes van zon aanwezig in deze maanden.

Wat voor klimaat en temperatuur heeft Malediven in januari, februari en maart?

In januari, februari en maart valt er weinig regen, zo’n 60 tot 100 mm per maand. De gemiddelde temperatuur overdag ligt rond de 30 graden en ‘s nachts is het ongeveer 26 graden. Het aantal zonuren per dag is negen. In deze maanden ligt de luchtvochtigheid laag en is er relatief weinig wind.

Wat voor klimaat en temperatuur heeft Malediven in april, mei en juni?

April is nog een relatief droge maand, met ongeveer acht dagen regen. Daarna start het regenseizoen en neemt het aantal dagen regen toe naar twaalf. Er kunnen in de maanden mei en juni wel twaalf dagen regen vallen. Er kan tot 200 mm regen vallen per maand. De maximumtemperatuur overdag schommelt rond de 32 graden en in de nachten is het zo’n 27 graden. Er zijn acht zonuren per dag.
Wat voor klimaat en temperatuur heeft Malediven in juli, augustus en september?

De maanden juli, augustus en september vallen in het natte seizoen. Per maand valt er op ongeveer twaalf dagen een behoorlijke regenbui, het maandgemiddelde voor wat betreft de regenval kan boven de 200 mm uitkomen. De temperatuur overdag ligt rond de 30 graden, de minimumtemperatuur ‘s nachts rond de 26 graden. De luchtvochtigheid is hoog in deze maanden. De dagen zijn het kortst in deze periode van het jaar met zeven zonuren per dag.

Wat voor klimaat en temperatuur heeft Malediven in oktober, november en december?

In oktober valt de meeste regen, met een gemiddelde van meer dan 200 mm per maand en er zijn ongeveer vijftien dagen dat er een bui valt. Daarna neemt de regenval langzamerhand weer af. Het natte seizoen duurt tot begin december. De zonuren nemen ook weer wat toe, met acht zonuren op een dag. De maximumtemperatuur neemt echter wat af naar 29 graden. Ook in de nachten wordt het iets koeler met een minimumtemperatuur van 25 graden.

Wat is de beste reistijd om naar Malediven op vakantie te gaan?

De beste reistijd om naar de Malediven te gaan is vanaf halverwege december tot april. Er valt dan de minste regen en de luchtvochtigheid is het laagst. Echter houd er rekening mee dat het dan ook hoogseizoen is en dat de accommodaties het duurst zijn, dat geldt ook voor de vliegtickets. In deze tijd van het jaar staat er ook de minste wind. Mocht je graag op surfvakantie gaan, dan kan je beter in een andere periode gaan. Doordat er weinig wind is, is de zee wel kalm. In de maanden maart en april kun je het beste snorkelen doordat je dan veel zicht hebt onder water.

Praktische weetjes

Vanaf Nederland kan je rechtstreeks vliegen naar de Malediven, dan duurt de vlucht ongeveer elf tot twaalf uur. Met een overstap kan een vlucht al snel achttien uur duren. In de zomertijd is het drie uur later op de Malediven en in de wintertijd vier uur later. Op de meeste eilanden geldt er een positief reisadvies. Op het grootste eiland Malé adviseert het Ministerie van Buitenlandse Zaken rekening te houden met veiligheidsrisico’s. Geadviseerd wordt om in de hoofdstad Malé niet na zonsondergang de straat op te gaan in verband met een verhoogd risico op criminaliteit. Tevens is er een verhoogde kans op terroristische aanslagen, toeristische plekken kunnen een doelwit zijn.

De GGD adviseert om je in ieder geval tegen DTP en Hepatitis A in te enten als je de Malediven bezoekt. Verdere mogelijke inentingen zijn: Gele koorts, Buiktyfus en Hepatitis B.

Op de Malediven wordt betaald met Maledivische Rufiyaa (MVR). Gemiddeld ligt het prijsniveau in vergelijking met Nederland ongeveer 11 procent lager. Met name het eten in restaurants en het openbaar vervoer is een stuk goedkoper, maar importproducten zoals bier, levensmiddelen en sigaretten zijn duurder dan in Nederland.

Tips voor een vakantie naar Malediven

Op de Malediven zijn honderden hotels te vinden. Een groot aanbod bestat uit kindvriendelijke hotels. De Malediven is dan ook een goede bestemming om met kinderen te bezoeken. Mede doordat men hier toch veelal komt om van zon, zee en strand te genieten, hoeft er niet heel veel rond gereisd te worden.

Tegenwoordig zijn er mogelijkheden om allerlei kleine eilandjes te bezoeken die onderdeel zijn van de eilandengroep. Je kan zo ook de echte locals leren kennen, in plaats van alleen de mensen die in het resort werken. De heldere blauwe zee maakt de Malediven één van de populairste snorkel- en duikbestemmingen van de wereld. Daarnaast kan je er ook goed surfen en waterskiën. Als je liever uit het water wil blijven, maar wel wat van de waterwereld wil ontdekken, dan heb je ruim keuze uit boottochten. Mocht je iets cultureels willen bezoeken op de Malediven, dan is een bezoek aan Thoddoo het overwegen waard. Hier zijn jaren geleden boeddhistische ruïnes gevonden. De Old Friday Mosque is de oudste moskee van het land en stamt uit 1656. Op de Malediven kom je tot je rust en tijdens de rustmomenten zijn er genoeg mogelijkheden om er actief of cultureel op uit te gaan.

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *