Marsa Alam

Marsa Alam

Wat voor soort klimaat en temperaturen heeft Marsa Alam?

Ga je op vakantie in Marsa Alam aan de Rode Zee, dan kun je eigenlijk het hele jaar genieten van de heerlijkste temperaturen. Vanwege haar ligging heeft de Egyptische badplaats een behoorlijk stabiel woestijnklimaat. Over het hele jaar gezien ligt de gemiddelde temperatuur zo rond de 30 graden. Prima dus, als je er even lekker tussenuit wilt! In welke maand je ook gaat, je bent verzekerd van een lekker zonnige en warme vakantie in Marsa Alam!

Wat voor klimaat en temperatuur heeft Marsa Alam in januari, februari en maart?

Waar we in Nederland in de maanden januari, februari en maart behoorlijk lopen te vernikkelen, kun je gedurende deze maanden uitstekend vertoeven in Marsa Alam. Met een gemiddelde temperatuur van 23 graden is het uitstekend weer om lekker actief bezig te zijn en om te genieten van al het moois dat dit vakantieoord te bieden heeft. Met name in januari heb je enige kans op regen, maar over het algemeen gaat dit om slechts één of twee dagen.

Wat voor klimaat en temperatuur heeft Marsa Alam in april, mei en juni?

Net als bij ons begint het ook in Marsa Alam lekker op te warmen in de aanloop naar de zomer. Het Egyptische vakantieoord is vaak net even wat aangenamer, met gemiddelde temperaturen van rond de 31 graden. Pak je zomerkleding dus maar gauw in, maar vergeet niet een jasje of vestje mee te nemen. Vooral in april en mei heb je namelijk nog wel kans op een flinke plensbui.

Wat voor klimaat en temperatuur heeft Marsa Alam in juli, augustus en september?

In de zomermaanden juli, augustus en september is het echt heet in Marsa Alam! De gemiddelde waarden in deze periode liggen zo rond de 34 graden. Gelukkig ligt het heerlijke oord direct aan zee, zodat je op ieder gewenst moment lekker een verfrissende duik kunt maken. Met een beetje geluk spot je dan ook nog eens prachtige schildpadden en andere waterdieren.

Wat voor klimaat en temperatuur heeft Marsa Alam in oktober, november en december?

Als je wilt overwinteren, zit je in Marsa Alam ook helemaal goed. Je beleeft er de heerlijkste nazomers en glijdt zo de winter in, met een temperatuur van rond de 26 graden. Zo nu en dan kan het even regenen, maar gelukkig is er altijd wel een lekker overdekt terrasje of gezellig restaurant in de buurt. Hier kun je prima schuilen, terwijl je tegelijkertijd kennismaakt met de culinaire hoogstandjes van de Egyptische badplaats.

Wat is de beste reistijd om naar Marsa Alam op vakantie te gaan?

Vanwege de enorme hitte in deze periode, kun je Marsa Alam in hartje zomer het beste vermijden. Een stukje milder en aangenamer is het van oktober tot en met juni. Dit zijn wat ons betreft dan ook de beste maanden voor een bezoek aan Marsa Alam.

Hoeveel regen valt er in Marsa Alam? Is er een regenseizoen? En wat is de luchtvochtigheid?

Door het woestijnklimaat en de ligging van de stad Marsa Alam, heb je hier nauwelijks te maken met regen. Er is dan ook beslist geen regenseizoen in de badplaats! Over het algemeen zijn er per jaar slechts een paar regendagen. Het kan ook voorkomen dat het er het hele jaar niet regent. Dit is dus een heel verschil met Nederland! Gelukkig is de luchtvochtigheid in Marsa Alam vrij laag, waardoor de warmte niet zo benauwd maakt.

Wat is het tijdsverschil met Marsa Alam?

Een extra voordeeltje van jouw reis naar Marsa Alam is dat je helemaal geen zorgen hebt over een tijdsverschil: dat is er namelijk niet! De hele regio rond de Egyptische badplaats hanteert dezelfde tijd als bij ons. Op deze manier kunnen ook je kinderen fijn hun eigen routine blijven volgen.

Hoe lang is het vliegen naar Marsa Alam?

In de meeste gevallen heb je vanuit Nederland te maken met een overstap in bijvoorbeeld Praag, Milaan of Cairo. De totale vluchtduur kan dan oplopen tot 8 of zelfs 10 uur. Soms is het ook mogelijk om vanaf Amsterdam, Brussel of Düsseldorf een rechtstreekse vlucht te pakken. Deze duurt zo’n 5 uur.

Is het veilig in Marsa Alam en wat is het reisadvies?

In Egypte is er een verhoogd dreigingsniveau omtrent terreur. Gebieden als Marsa Alam en Hurghada zijn over het algemeen een stuk veiliger. Wees wel altijd alert, reis uitsluitend overdag en nooit alleen.

Wat is het prijsniveau van Marsa Alam?

In Marsa Alam kun je voor een lage prijs genieten van een ongekend hoog kwaliteitsniveau. Je kunt dus verblijven in een super-de-luxe vijfsterrenhotel, voor een fractie van de Nederlandse prijs!

Heb ik speciale inentingen nodig als ik op vakantie ga naar Marsa Alam?

Voorafgaand aan je reis naar Marsa Alam is het raadzaam om vaccinaties te halen voor DTP en Hepatitis A. Afhankelijk van jouw persoonlijke reisplannen kunnen daar nog extra inentingen aan worden toegevoegd.

Is Marsa Alam geschikt om met een baby en of jonge kinderen op vakantie te gaan?

Het Egyptische Marsa Alam aan de Rode Zee is een heerlijke badplaats voor jong en oud. Natuurlijk smeer je je kleintjes altijd goed in en zorg je ervoor dat ze niet te lang in de felle zon zitten. Blijf ook in het water goed bij ze in de buurt en creëer zo een ideale vakantie voor het hele gezin!

Tips en weetjes voor een vakantie naar Marsa Alam

Marsa Alam is boven water al heel mooi, maar het onderwaterleven is zo mogelijk nog spectaculairder! Ga daarom zeker lekker snorkelen in het heldere blauwe water en bewonder de prachtigste koraalriffen of ga zwemmen met dolfijnen. Zo haal je echt alles uit jouw vakantie in Marsa Alam!

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *