Sunny Beach / Zonnestrand

Sunny Beach / Zonnestrand

Klimaat en temperaturen Sunny Beach

Sunny beach is een ideale plek om heen te gaan met je vrienden. Sunny Beach staat bekend om zijn feesten, partijen en de leuke sfeer. Het is een ideale plek om te feesten en om tegelijkertijd de cultuur op te snuiven. Maar je kunt natuurlijk ook één van die dingen doen. Sunny Beach staat bekend om zijn heerlijke klimaat in de zomer. Dan is het vrijwel altijd warm met weinig neerslag. In de andere maanden kan het soms iets kouder zijn, maar dan valt er alsnog veel te beleven.

Januari, februari en maart

In het eerste kwartaal van het jaar kenmerkt Sunny Beach zich vooral door kou. In deze periode is het niet ongebruikelijk dat het vriest. De temperaturen kunnen onder de 0 komen, maar dit is niet altijd het geval. Soms kunnen de temperaturen ook boven de 0 uitschieten, maar warmer dan 10 graden zal het niet snel worden in deze maanden. Als je dus wilt genieten van het strand en zwemmen aldaar, is het niet aan te raden om in deze maanden naar Sunny Beach te gaan.

April, mei en juni

In deze maanden naar Sunny beach gaan is al een stuk aangenamer dan het eerste kwartaal. De temperatuur kan al snel oplopen tot 20 graden. Heerlijk klimaat, aangezien het niet te warm is en niet te koud. Ideaal om dingen in Sunny Beach te ondernemen.

Juli, augustus en september

Dit zijn uiteraard de warmste tijden in Sunny Beach. In deze periode kan het meer dan 25 graden worden. Ideaal weer om te genieten van het strand en dergelijke. Echt een voordeel te noemen. In deze periode zal het ook het drukst zijn Dus als je gezellig wilt feesten is het aan te raden om in deze periode te gaan.

Oktober, november en december

Oktober en november zijn nog maanden dat het relatie warm is. Temperaturen liggen dan gemiddeld tussen de 20 graden. In december zal het echter afkoelen. Dan lopen de temperaturen naar beneden.

Beste reistijd Sunny Beach

De beste en snelste manier om in Sunny Beach te komen, is uiteraard met het vliegtuig. Het is ook mogelijk om met de auto te gaan, maar dan is de reistijd aanzienlijk langer. Eveneens met de trein. Als je met het vliegtuig gaat, is de gemiddelde reistijd iets meer dan 3 uur. Dan ben je in Sunny Beach vanaf Nederland. Maar dit is natuurlijk ook afhankelijk van het vliegveld.

Regen in Sunny Beach

In Sunny Beach zijn er periodes waarin er veel regen kan vallen. Vooral in april, mei en november is er een grote kans op regen. Als je dus een hekel aan regen hebt, is het niet aan te raden om in die periode op vakantie te gaan.

Tijdsverschil Sunny Beach

Er is ook sprake van een tijdsverschil met Nederland als je in Sunny Beach bent. In Sunny Beach is het 1 uur later dan in Nederland. Als je iemand in Nederland contacteert, is het dus verstandig om daar rekening mee te houden.

Reisadvies

In principe zijn er geen veiligheidsmeldingen wat betreft Sunny Beach. Natuurlijk is er altijd een risico om beroofd te worden en dergelijke, maar over het algemeen kun je veilig op vakantie naar Sunny Beach. Omdat Bulgarije wel wat armer is dan Nederland, kun je echter wel bestolen worden. Hou daarom altijd je spullen goed bij je en zorg dat je je niet ergens laat afleiden. Het prijsniveau in Sunny Beach ligt namelijk lager dan hier, dus als ze zien dat je een toerist bent kunnen ze daar misbruik van maken.

Inentingen

Inentingen naar Sunny Beach zijn in principe niet verplicht, maar door gezondheidsorganisaties worden ze soms wel aangeraden. Zo wordt het aangeraden om je in te enten is voor Hepatitis A en B, hondsdolheid en DTP. Naast inentingen voor deze ziektes wordt het vaak ook aangeraden om je in te enten voor Tekenencefalitis. Natuurlijk is het niet verplicht, maar soms is het wel aangenaam om met een gerust hart op vakantie te gaan. Je wilt natuurlijk niet daar zijn en constant denken: wat als ik een ziekte krijg? Op die manier kan je vakantie naar Sunny Beach helemaal vergald worden. Als je dus enigszins bang bent aangelegd voor ziektes, is het altijd aan te raden om jezelf te laten inenten. Je kunt bij je huisarts voor meer informatie en dergelijke vragen. Zo weet je zeker dat je veilig op vakantie gaat.

Sunny Beach met jonge kinderen

Sunny Beach is een ideale plek om heen te gaan met jonge kinderen. Vanwege de mooie hotels en zwembaden daar, is het een waar genot om daar heen te gaan. Bovendien kunnen ze daar ook genieten van het strand en dergelijke. Maar Sunny Beach is ook een feeststad, dus het is niet altijd aan te raden om met kinderen te gaan. Het kan namelijk erg druk zijn in de zomerperiode en dat kan je vakantieplezier verpesten. Dat is natuurlijk iets wat je ten alle tijden wilt voorkomen. Als je dus met je kinderen op vakantie wilt gaan, is het aan te raden om in een periode te gaan wanneer het minder druk is. Dan kun je in alle rust genieten van al het moois dat Sunny Beach te bieden heeft. Wat is er nou mooier dan dat?

Overige tips

Er zijn veel clubs en kroegen in Sunny Beach waar je heerlijk kunt genieten van leuke feesten. Let wel dat je s’ nachts niet te veel alleen over straat loopt, zeker niet als vrouw. Er zijn altijd kansen op overvallen en dergelijke. Sunny Beach is niet geheel crimineel-vrij. Let daarom goed op tijdens uitgaan. Probeer er ook voor te zorgen dat je niet te veel drinkt. Als je drinkt kun je gekke dingen doen, en het is niet verstandig om met de politie in Sunny Beach in aanraking te komen. Wees daarom altijd netjes en let altijd goed op. Op die manier weet je zeker dat je een mooie en zorgeloze tijd tegemoet gaat!

Deel dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *